APK keuringen

APK bij De Basis

Een eerlijke prijs voor elke APK. Wij gaan zorgvuldig te werk en brengen geen onnodige kosten in rekening, want de keuringseisen zijn maar voor één uitleg vatbaar. Mocht er onverhoopt toch iets aan uw auto mankeren, dan nemen we vooraf contact met u op. Pas daarna voeren we desgewenst de benodigde reparaties uit.

APK keuringseisen

Bij de wettelijk verplichte 1- of 2-jaarlijkse APK controleert Garage De Basis uw auto op verkeersveiligheid. Daarbij letten we op de conditie van de remmen, wielophanging, schokbrekers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Ook checken we of de uitstoot van uw auto aan alle milieueisen voldoet. Bij benzinemotoren doen wij een viergasmeting en bij dieselmotoren een roetmeting. En dat alles voor eerlijke tarieven.

Garage De Basis is een RDW-erkend bedrijf. Alleen een door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) erkende keurmeester bij een RDW-erkend bedrijf mag de APK van uw auto doen.
De RDW ziet er bovendien door middel van steekproeven op toe dat de keuring vakkundig gebeurt. Op het keuringsformulier wat u altijd na een APK ontvangt, dienen de reparatie- of afkeurpunten te worden vermeld.
Kijk voor meer informatie over de APK op de site van RDW.

APK vervaldatum

Op het laatste keuringsrapport staat de vervaldatum vermeld en vóór die datum moet de auto APK gekeurd zijn. Dat kan twee maanden voor de vervaldatum worden gedaan met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum.
Als u een auto heeft die APK-plichtig is, mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan volgt een boete. Wanneer u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk niet uit. Het is dus van groot belang uw auto tijdig te laten keuren.

APK combineren met onderhoudsbeurt

Als u de APK voor uw auto combineert met een grote onderhoudsbeurt, betaalt u bij Garage De Basis voor de APK uitsluitend de afmeldkosten (en de roetmeting bij een diesel). De APK zelf krijgt u er dus gratis bij.

APK kosten

Heeft u een benzineauto dan betaalt u voor een APK  € 49,50.
Voor een dieselauto brengen wij € 65,- en voor een bedrijfsauto € 75,- in rekening.
Afmeld- en administratiekosten inbegrepen!

Maak direct een afspraak voor een APK-keuring

Bel Garage De Basis op 058 – 288 4329 of vul het afspraakformulier in.

Enkele veel voorkomende APK afkeurpunten

Gebroken veer
Teveel remverschil
Haperende of kapotte verlichting